Hundekurs og hundetrening

Dyreatferdssenteret avd. Moss er godt etablert med innendørs kursrom og utendørs fasiliteter med delvis inngjerdet treningsplass og skogsterreng for kursvirksomhet.

Jeg tilbyr privatundervisning og kurs for trening av valper, unghunder og voksne i lydighet/hverdagslydighet. Jeg setter jevnlig opp valpekurs, hverdagslydighetskurs samt andre ulike typer kurs for aktivisering av hund og eier. Dette er kurs i søksarbeid som spesialsøk, feltsøkskurs, sporkurs og runderingskurs.

Kursene holdes i mindre grupper for optimalt utbytte. Ferdighetstreningen foregår hovedsakelig utendørs og teoridelen innendørs når været tilsier det. Se gjerne bilder fra stedet her. 

Jeg har drevet aktivt med hund i en årrekke. Jeg er utdannet NKK Trinn 1 og NKK Trinn 2 Bruks. Det innebærer at jeg fra starten av lærte å trene hund med tradisjonelle treningsmetoder, som blant annet er beskrevet i bøkene til Sven Järverud. Men allerede i 2006 «oppdaget» jeg at det fantes en ny og spennende måte å trene hund på. Gjennom flere år har jeg erfart hvor nyttig klikker-trening er som verktøy i innlæringen av ny atferd. Jeg har Canis sin klikker-trener utdannelse og er i gang med å spesialisere meg innen feltet ved å ta klikker-instruktørutdanningen til Canis fra høsten 2021. 

Jeg er ikke bare opptatt av hvordan menneskets atferd påvirker hunden, men også hvordan hundens atferd påvirker eieren – på godt og vondt. Samspillet mellom hund og eier er en viktig faktor å være oppmerksom på for at samarbeidet skal fungere godt i det daglige. Derfor arbeider jeg kun med positive treningsmetoder, som er basert på nyere forskning for trening av hund. Jeg mener at hundetrening skal være en positiv opplevelse for både hund og eier. 

Opp gjennom årene har jeg holdt mange kurs i regi av NKK for flere hundeklubber. Jeg er også medlem i Norske Redningshunder og har hatt godkjent redningshund i tillegg til vervet som distriktsleder for Østfold og Follo. Som hundefører i NRH hadde jeg også treningsansvar og oppfølging av nye ekvipasjer. Jeg er en aktiv hundeeier, som hele tiden søker etter ny kunnskap. Selv om jeg er en kompetent hundetrener har jeg i alle år prioritert å gå på kurs for å lære nye ferdigheter og få tilbakemelding på det arbeidet jeg gjør sammen med hundene mine. I tillegg er det mye å lære ved å observere andres hunder i arbeid. 

Gjennom kursvirksomheten har jeg kunnskap om og erfaring med mange hunderaser. Selv har jeg hatt puddel, schæfer og flere rottweilere før jeg «konverterte» til ny rase. I dag bor jeg sammen med mannen min Tom og jakt-labradorene Carlsberg og Jägermeister.

Gjennom Dyreatferdssenteret er jeg tilknyttet et team som består av kunnskapsrike og erfarne kollegaer. Tilsammen har vi bred kompetanse på atferd og atferdsmodifisering. Du finner mer informasjon om Dyreatferdssenteret AS her. 

På hjemmesiden til Dyreatferdssenteret.no finner du også informasjon om alle kursene vi tilbyr i tillegg til datoer for kommende kurs. 

Velkommen!

Ta gjerne kontakt om du ønsker mer informasjon. 

Mob: 456 08 726
karin@dyreatferd.no
Nesveien 320, 1514 Moss

BESTILLE TIME?
ELLER HAR DU SPØRSMÅL

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat

Icons from the Noun Project: Head by Komkrit Noenpoempisut, Conflict by Chintuza, Family by iconsmind.com, Dog by Vectorstall