Photo by Chevanon Photography from Pexels

Hundekurs og hundetrening

Photo by Chevanon Photography from Pexels

Jeg tilbyr kurs og privatundervisning for trening av valper, unghunder og voksne i lydighet/hverdagslydighet.

Jeg setter jevnlig opp valpekurs, hverdagslydighetskurs samt andre ulike typer kurs for aktivisering av hund og eier. Dette er kurs i søksarbeid som spesialsøk, feltsøkskurs, sporkurs og runderingskurs. 

Dyreatferdssenteret avd. Moss er godt etablert med innendørs kursrom og utendørs fasiliteter med delvis inngjerdet treningsplass og skogsterreng for kursvirksomhet. I noen av kursene har vi behov for å «flytte på oss» for å oppnå målet med treningen. I hvert enkelt tilfelle informerer jeg om dette i kursbeskrivelsen.

Kursene jeg tilbyr holdes i små grupper for optimalt utbytte. Treningen foregår hovedsakelig utendørs. Se gjerne bilder fra stedet her. 

Jeg er ikke bare opptatt av hvordan menneskets atferd påvirker hunden, men også hvordan hundens atferd påvirker eieren – på godt og vondt. 
Samspillet mellom hunden din og deg er en viktig faktor å være oppmerksom på for at samarbeidet skal fungere godt i det daglige. Derfor arbeider jeg kun med positive treningsmetoder, som er basert på nyere forskning for trening av hund. Jeg mener at hundetrening skal være en positiv opplevelse for både deg og hunden din! 

Opp gjennom årene har jeg holdt mange kurs i regi av NKK for flere hundeklubber. Jeg er også medlem i Norske Redningshunder og har hatt godkjent redningshund i tillegg til vervet som distriktsleder for Østfold og Follo. Som hundefører i NRH hadde jeg også treningsansvar og oppfølging av nye ekvipasjer. 

Jeg er en aktiv hundeeier, som hele tiden søker etter ny kunnskap. 
Selv om jeg er en kompetent hundetrener har jeg i alle år prioritert å gå på kurs for å lære nye ferdigheter og få tilbakemelding på det arbeidet jeg gjør sammen med hundene mine. I tillegg er det mye å lære ved å observere andres hunder i arbeid. 

Gjennom kursvirksomheten har jeg kunnskap om og erfaring med mange hunderaser. Selv har jeg hatt puddel, schæfer og flere rottweilere før jeg «konverterte» til ny rase. I dag bor jeg sammen med mannen min Tom og jakt-labradorene Carlsberg og Jägermeister.

Gjennom Dyreatferdssenteret er jeg tilknyttet et team som består av kunnskapsrike og erfarne kollegaer. 
Tilsammen har vi bred kompetanse på dyreatferd og trening av hund. 

Litt om min bakgrunn

Jeg har drevet aktivt med hund i en årrekke og jeg er utdannet NKK instruktør Trinn 1 og NKK instruktør Trinn 2 Bruks. Det innebærer at jeg fra starten av lærte å trene hund med tradisjonelle treningsmetoder, som blant annet er beskrevet i bøkene til Sven Järverud.
Men allerede i 2006 «oppdaget» jeg at det fantes en ny og spennende måte å trene hund på.
Gjennom flere år har jeg erfart hvor nyttig klikker-trening er som verktøy i innlæringen av ny atferd. Jeg har Canis sin klikker-trener utdannelse og jeg er i gang med å spesialisere meg innen dette fagfeltet.

Litt om min bakgrunn

Velkommen!

Ta gjerne kontakt med meg dersom du ønsker mer informasjon generelt eller om de kursene jeg setter opp. 

Mob: 456 08 726
karin@dyreatferd.no
Nesveien 320, 1514 Moss

BESTILLE TIME?
ELLER HAR DU SPØRSMÅL

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat

Icons from the Noun Project: Head by Komkrit Noenpoempisut, Conflict by Chintuza, Family by iconsmind.com, Dog by Vectorstall